Logo - click for home
Logo - click for home
Gostilna Pri Lojzetu - naslovna fotka

BOGATA TRADICIJA

Gostilna je prvič omenjena leta 1897. Takrat še furmansko gostilno je vodila gospa Mici, Katjina babica, skupaj z možem Lojzetom.

Kdo smo Mici

Vodenje gostilne je kasneje prevzel njun sin Lojze skupaj z ženo Valerijo, ki se je pred drugo svetovno vojno šolala v samostanski kuharski šoli in je morala za končni izpit pripraviti šest lokalnih jedi.

Kdo smo Valerija

"To tradicijo je gospa uspešno prenesla na svojo hčerko Katjo Kavčič. Katja je vipavsko kulinariko negovala in jo že pred dobrim desetletjem povzdignila na raven najboljše gostilne v Sloveniji.

Kdo smo 1964

Vsak, ki je takrat jedel Pri Lojzetu v vasici Dornberk, je ven prišel kot prenovljen, vsaj kar se tiče gastronomije in vin. Vendar je poleg harmoničnih in prefinjenih okusov Vipavske doline Katja jedem dodala nekaj enkratnega – svojo dušo.

PESEM OKUSOV

Štafetno palico je v obliki zlate kuhalnice od mame prevzel Tomaž Kavčič. Tomaž je pesnik okusov, tehnologij kuhanja in vrhunskih sestavin. Ob svojem ogromnem znanju pa ne pozabi Vipavske doline, ki je venomer prisotna. In tudi Tomaž (za prijatelje Tomi) jedem doda tisto, kar je podedoval od matere in stare mame, ki je pred desetletji obiskovala samostansko kuharsko šolo - dušo.

Kdo smo Katja

Gostilna Pri Lojzetu sedaj že več kot desetletje domuje na dvorcu Zemono in ponuja edinstveno kulinariko. Naštevanje jedi nima smisla. Pomembno je, da Tomi skrbi za svežino sestavin glede na letni čas in čistost okusov, ki je samoumevna. Tehnike priprave pa variirajo od popolnoma preprostih in tradicionalnih do inovativnih in povsem samosvojih, ki jih je razvil Tomi."

Kdo smoTomaž

POVEZAVE

IdentitaGolose
JRE


Vse pravice pridržane  | Avtorji